Ovaj recept neće vam oduzeti puno vremena, možete ga pripremiti za doručak ili ga poslužiti kao desert sa džemom.
Što je najvažnije, ovaj slani ili slatki kolač jednostavan je za pripremu, pa ga mogu ispeći i početnici, a najukusniji je kad je vruć.
Bez brašna, s bademima i limunom u neodoljivoj kombinaciji – ovo je vaš novi omiljeni kolač
Sastojci:
- 2 šalice kukuruzne krupice
- pola žličice soli
- pola žličice sode bikarbone
- 1 prašak za pecivo
- 3 jaja
- 1 žlica svinjske masti
- 1 žlica maslaca
- 2 šalice kiselog mlijeka ili mlaćenice
Priprema:
Brašno, sol, sodu bikarbonu i prašak za pecivo pomiješajte u jednoj zdjeli.
U drugoj posudi izmiksajte tri jaja i dodajte pripremljeno brašno. Na kraju umiješajte kiselo mlijeko ili mlaćenicu.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i premažite lim za pečenje svinjskom masti i maslacem te stavite tako u pećnicu.
Izvadite lim iz pećnice, višak masti izlijte u smjesu i dobro promiješajte.
Smjesu morate uliti u vrući lim inače će se zalijepiti.
Pecite oko pola sata, režite na kocke i psolužite dok je još vruće uz omiljeni namaz ili šećer, a možete ga jesti i slanog.
Kolač od vrućeg mlijeka: Isprobajte recept koji ruši rekorde na Pinterestu
M. P.
Foto: Shutterstock