Priprema: 30 minuta
360 kalorija po osobi
Potrebni sastojci za 8 osoba
225 g čokolade za kuhanje
4 jaja
2 bjelanjka
60 g maslaca
10 žlica šećera u prahu
pola čašice ruma ili konjaka
Za ukras: žlica kakaa ili ribana čokolada
Postupak
1. Otopite na pari razlomljenu čokoladu i maslac stalno miješajući. U drugoj posudi tucite žumanjke sa 8 žlica šećera. Kad postanu pjenasti, ulijte u tankom mlazu otopljenu čokoladu koju ste prethodno stalno miješali. Dodajte rum ili konjak i stavite hladiti.
2. Napravite čvrst snijeg od bjelanjaka i preostalog šećera te ga pažljivo pomiješajte s čokoladnom kremom.
3. Ulijte pjenu u čaše za posluživanje i ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Prije posluživanja ukrasite kakaom ili ribanom čokoladom.
Ordinacija.hr