Mnogima omiljeno povrće – blitva – niskokalorična je i vrijedna namirnica, a najbolje se slaže uz ribu. Za danas smo odabrali upravo takav ručak – pečene srdele s lešo blitvom i krumpirom.
Ovo su svi potrebi sastojci:
- 250 g krumpira
- 150 g neočišćenih srdela
- 200 g blitve
- 2 čajne žličice maslinova ulja
- sol
- limunov sok
Priprema:
Očistite srdele, premazati svaku s nekoliko kapi maslinova ulja, uvaljati ih u malo kukuruznog brašna te staviti u dobro zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na papir za pečenje i peći deset do 12 minuta.
- Krumpir oguliti, narezati na ploške i staviti ga kuhati u slanu vodu.
- U međuvremenu oprati blitvu i staviti kuhati s krumpirom kad je krumpir pri kraju kuhanja.
- Kad su krumpir i blitva kuhani, treba ocijediti vodu, ali ne svu.
- Dodati dvije žličice maslinova ulja i sve promješati.
- Pripremljeno jelo pokapajte s par kapi limunovog soka.
Dobar tek!
Autor recepta: Vilma Kolarić, dipl.med.tech.
A. A.