Domaći Baileys vam može potrajati do dva mjeseca, a svaki put prije uporabe potrebno je bocu dobro protresti.
Baileys Irish Cream liker je na bazi irskog viskija i vrhnja, a dobra je vijest da u njemu možete uživati i “iz kućne radinosti”. Potreban vam je kvalitetan irski viski, a mi preporučujemo Jameson. Istina je da će u tom slučaju vaš liker imati nešto veći postotak alkohola nego regularni Baileys, no ovako i onako biste u njemu trebali uživati umjereno…
Ovaj recept, koji donosimo s bloga Brown-Eyed Baker, izuzetno je jednostavan za pripremiti i gotov je u roku keks!
Uživajte u hladnijim večerima uz čašicu ovog kremastog likera s okusom čokolade i otputujte u daleku Irsku…
Sastojci:
- 160 mililitara kvalitetnog viskija
- 240 mililitara punomasnog vrhnja
- 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
- dvije jušne žlice čokoladnog sirupa
- jedna čajna žlica ekstrakta vanilije
- jedna čajna žlica granula instant kave
Priprema:
1. Sve sastojke pomiješajte u blenderu i na najvećoj brzini miksajte minutu-dvije..
2. Piće prelijte u bocu, dobro začepite i čuvajte u hladnjaku.
Domaći Baileys vam može potrajati do dva mjeseca, a svaki put prije uporabe potrebno je bocu dobro protresti.
Živjeli!
K.P.