Alergija na jaja najčešće se javlja kod djece, a iako u principu traje do adolescentske dobi može se nastaviti i u odrasloj dobi.
No, imali prbolema s alergijama ili ne, donosimo vam jedan jako zanimljiv recept za kokos kolač za čiju pripremu uopće ne trebate jaja.
Ako imate 25 minuta, mi imamo sjajan recept: Čokoladni kolač bez ulja i od samo 100 kalorija
Sastojci za koru:
- sok jednog limuna
- 150 ml kreme od kokosa (gusta krema od 100% kokosa nastala
kuhanjem zdrobljenog kokosa) - 50 g kokos brašna
- 85 g palente
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- 140 g maslaca
- 140 g šećera
- korica od pola limuna
- 140 g brašna
Za preljev:
- 2 žličice kokos brašna
- 140 g šećera u prahu
- 50 ml kreme od kokosa
Priprema:
Maslac i šećer izmijesite u mekanu smjesu kojoj zatim dodajte ostale sastojke te ih lagano istucite dok ne postanu mekana i tekuća cjelina. Ubacite smjesu u okrugli lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanom na 160 stupnjeva od 50 do 55 minuta dok se kora ne pozlati. Gotov kolač ostavite da se ohladi, a do tad pripremite smjesu od šećera u prahu i preostale kreme od kokosa. Hladnu koru prelijte smjesom, a zatim rubove kolača dekorirajte kokosovim brašnom.
Kokosovi poljupci: Brzi recept za kolačiće koji mirišu na ljeto
Dobar tek!
Pita od jabuka na moderan način – miris i okus kojem nećete odoljeti
M. V.
Foto: GettyImages, Shutterstock