U ribi i ribljim specijalitetima posebno uživam, naročito ako sam i sama u blizini mora. Na meniju se nalaze sve vrste riba, morskih plodova i školjki. Ovaj put je to fino izfiletirana bijela riba (oslić), panirana u posebnoj smjesi od kukuruznih pahuljica i badema. Evo kako je to izgledalo…
Radi se o receptu, ideji, preuzetoj iz časopisa Sensa – sretna hrana iz 2010. godine.
Ovako pripremljeni, poprženi odresci budu posebno ukusni, izvana su hrskavi, a iznutra je sočno i meko bijelo riblje meso. Po želji pokapajte limunom ili limetom i poslužite uz salatu, rajčicu ili neki drugi prilog po vašoj želji.
Sastojci:
- 4 fileta bijele ribe (oslić)
- sol
- 1 šalica polubijelog brašna
- 1 šalica hladne vode
- 1 šalica kukuruznih pahuljica
- 1/2 šalice badema
- 1 i 1/2 šalice suncokretova ulja za prženje
Priprema:
1. Filete operite, potapkajte kuhinjskim papirom i tako posušite. Svaki posolite prstohvatom soli. Brašno pomiješajte s vodom tako da dobijete glatku smjesu. Kukuruzne pahuljice usitnite u mužaru ili u multipraktiku, a bademe sitno nasjeckajte. Svaki filet prvo uronite u smjesu brašna i vode, a zatim stavite u suhu smjesu od kukuruznih pahuljica (cornflakesa) i badema.
2. Zagrijte ulje u tavi i pripremljene filete popržite na srednje jakoj vatri s obje strane dok ne poprime smeđkasti ton. Pohane filete ocijedite na papirnom kuhinjskom papiru. Poslužite uz prilog po želji.
Nada Duhović
Just good food