Volite slatko i kolače, ali izbjegavate gluten? Recept koji vam danas donosimo je jeftin i gotov za 20-ak minuta.
Recept za kolač bez glutena pripremila je Adrijana Bručić koja u njemu preferira jabuke, ali smatra da se može puniti bilo kojim voćem po vašoj želji.
Ako su ipak jabuke vaš izbor, onda spomenimo kako su odličan izvor vlakana. Mogu pomoći u snižavanju kolesterola, kontrolirati šećer u krvi i pomoći pri mršavljenju. Čak mogu spriječiti određene vrste karcinoma. Svakako konzumirajte kožu jabuka kako biste dobili što više vitamina C.
Košarice s jabukama i cimetom
Sastojci za tijesto:
- 280 g MIX B SCHAR bezglutenskog brašna
- 160 g maslaca (bez laktoze hladan)
- mahuna vanilije ili ekstrakta (po želji)
- par žlica hladne vode ili mlijeka
- 1 jušna žlica šećera
Priprema:
- Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti ga u frižideru da odmori dok pripremate nadjev.
- Tada razvaljati tijesto i modlom izrezati ružice (vidi prikaz na slikama u galeriji)
- Slagati ih u kalup za muffine te peći na 180 stupnjeva 20 minuta.
- Vaditi ih iz kalupa tek kada se potpuno ohlade.
- Puniti naribanim jabukama i cimetom, ili s nadjevom po želji
Foto: Adrijana Bručić