Što nas uopće u ove hladne jesenske dane može bolje zagrijati nego topla, mirisna, gusta i kremasta domaća juha. Ovaj put napravljena od mladog graška i nekoliko listića metvice, a dodatak milerama dat će finu završnu notu. U slast!
Potrebni sastojci
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
1 veći krumpir
1 povrtna kocka ili juha
600 g mladog graška
svježa metvica
200 ml milerama
sol, papar
Priprema
1. Krumpir ogulite i operite. Luk i češnjak oljuštite, pa kao i krumpir nasjeckajte na kockice i propirjajte na malo maslinova ulja. Dodajte 600 ml temeljca ili povrtne juhe i grašak, pa sve zajedno kuhajte 15-20 minuta.
2. Dodajte 100 ml milerama i oprane listiće metvice. Maknite s vatre i sve izmiksajte štapnim mikserom.
Posolite i popaprite. Prije samog posluživanja ukrasite mileramom i listićima metvice.
Nada Duhović
Just good food