Iznenadite obitelj i prijatelje ovom ukusnom tortom neodoljivog izgleda, ukusa i mirisa!
Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 100 g mljevenih badema
Germknedle – recept za austrijsku poslasticu
Za kremu:
- 1 kg jabuka
- 140 g šećera
- 2 štapić cimeta
- sok od jednog limuna
- 1 žličica limunove korice
- 1 žlica škrobnog brašna
- 3 listića želatine (bijele)
- 250 g Mascarponea
- 250 g svježeg sira
- 300 ml slatkog vrhnja
- ukrasi od bijele čokolade
Idealna poslastica – Torta od lješnjaka bez glutena
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, odvojite bjelanjke od žumanjaka pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg polako dodajući šećer.
- Na kraju umiješajte žumanjke pa bademe. Ulijte u kalup za torte pa pecite oko 30 minuta.
- Ogulite i očistite 850 g jabuka, narežite na kocke i pomiješajte s 50 g šećera, 4 žlice vode. Cimetom, limunovim sokom i narezanom koricom te pirjajte oko 3 minute.
- Pomiješajte škrobno brašno s 2 žlice vode te smjesu pomiješajte s jabukama.
- Kratko zakuhajte pa izvadite cimet i koru te maknite s vatre.
- Pripremite želatinu prema uputama s pakiranja pa je umiješajte u Mascarpone pomiješan sa svježim sirom i 2 žlice šećera.
- Prerežite biskvit.
- Na biskvit prvo stavite jabuke pa kremu od sira. Poklopite gornjim biskvitom te ostavite da se ohladi. Ostatak jabuka narežite na tanke ploške pa kratko prokuhajte u 4 žlice vode i 2 žlice šećera. Ostavite da se ohladi.
- Istucite slatko vrhnje u šlag u koji ste dodali 2 žlice šećera. Na kraju premažite tortu i ukrasite listićima bijele čokolade.
Dobar tek!
Danijela Petrov/magazin Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock