Germknedle - recept za austrijsku poslasticu

germknedle, Shutterstock 130588109

Germknedla se, od nama poznate knedle, razlikuje po tome što se radi od tijesta s kvascem te je duplo veća. Zanima vas kako pripremiti ovo slatko zadovoljstvo? Donosimo recept!

Germknedle su specijalitet austrijske kuhinje, a mogu se posluživati sa raznim umacima. Isprobajte recept po kojem se one prelijevaju umakom od maka.

Sastojci za 5 osoba:

  • 500 g brašna
  • 15 g kvasca  
  • 2 jaja
  • 50 g maslaca
  • 50 g šećera
  • prstohvat soli
  • malo mlijeka
  • džem od šljiva
  • 50 g mljevenih sjemenki maka
  • 20 g maslaca

Priprema:

  1. Svi sastojci moraju biti sobne temperature.
  2. Zagrijte malo mlijeka, dodajte kvasac i malo šećera te ostavite par minuta poklopljeno.
  3. U drugu posudu stavite sve sastojke osim maka i 50 g maslaca. Dodajte kvasac.
  4. Miješajte tijesto dok ne postane podatno i glatko te ostavite da stoji 5 minuta. Odvojite u 5 hrpica.
  5. Uzmite komad tijesta, raširite ga i punite pekmezom od šljiva te zamotajte u kuglu.
  6. U vodu koja ključa stavite knedle te ih poklopljene kuhate 5 minuta u slanoj vodi. Maknite poklopac te svaku knedlu probodite vilicom. Nastavite kuhati još 5 minuta bez poklopca.
  7. Zagrijte na tavi preostalih 50 g maslaca sa sjemenkama maka, i po želji, šećerom u prahu.
  8. Servirajte svaku knedlu u posebnom tanjuru te ukrasite preljevom.

Dobar tek!

Pripremite sočnu savijača od jabuka

 Prati nas na Viber Public Chatu!