Hrana i recepti

Hrana i recepti

Sočna savijača od jabuka

Za razliku od klasične savijače s jabukama, ova ima i nadjev od jogurta i griza.

Ova je sočna savijača “rezultat” izgubljene oklade u redakciji. Naša glava marketinga, Zoki, inače pobjednik oklade, priskrbio je jabuke iz svog voćnjaka, novinarski dio redakcije “odradio” je pekarski dio. Nadamo se da će i vama biti u slast!

Sve dok ne pretjerate s količinom griza, smjesa neće biti pregusta. Ako i bude gusta, uvijek možete razrijediti s više jogurta, a jabuke obavezno nemojte ocijediti!

Sastojci:

  • jedan paketić kora za savijače
  • kilogram jabuka
  • 500 ml jogurta
  • 250 grama smeđeg šećera za nadjev + 50 grama za jabuke
  • žličica cimeta
  • 200 grama griza
  • 180 mililitara ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

1. Jabuke ogulite i naribajte, pospite s manjom količinom smeđeg šećera i umiješajte cimet.

2. Mikserom pomiješajte jogurt, šećer, griz, ulje, prašak za pecivo i vanilin šećer. Prvu koru premažite ovim nadjevom (sloj ne treba biti predebeo, tek toliko da se prekrije kora). Ako je kora tanka, možete početi s dvije kore umjesto jedne.

3. Na prvu koru s nadjevom položite drugu koru i isto ju premažite, a zatim dopola posipajte jabukama (po kraćoj strani kore). Počevši od kraja na kojem su jabuke, srolajte koru u savijaču.

4. Postupak nastavite dok vam ne ponestane smjese, koja je dostatna za tri savijače.

5. Savijaču prebacite u lagano nauljen lim za pečenje i samu ju premažite uljem.

6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 25 minuta ili dok savijača ne postane zlatna. Poslužite ju toplu, uz kuglcu sladoleda od vanilije!

Dobar tek 🙂

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo