Lazanje na napolitanski način - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Lazanje na napolitanski način

lSastojci
za 8 osoba

  • 40 dkg lazanja s jajima
  • 40 dkg mozzarelle
  • 30 dkg svježeg kravljeg sira
  • 35 dkg svinjskog filea
  • 30 dkg pikantne kobasice
  • 10 dkg ribanog parmezana
  • 5 dkg slanine
  • 9 dkg maslaca
  • 7 dl umaka od rajčice
  • 2 dkg mrvica
  • 1,2 dl crnog vina
  • 1 luk
  • 1 mala mrkva
  • 1 stabljika zelenog celera
  • ulje
  • 2 jaja
  • sol
  • papar

Priprema

Sitno
nasjeckajte mrkvu, luk, celer i slaninu te popržite u tavi sa 5 dkg maslaca, 1
dl ulja i svinjskim fileom. Dodajte
vino, ostavite da ispari, dodajte umak od rajčica, sol i papar te kuhajte 2
sata. Izvadite
file i sitno sameljite.

kPolovicu
mesa vratite u umak u kojem se kuhalo, a drugu polovicu stavite u zdjelu,
dodajte 1 jaje, 2 dkg parmezana i mrvice te promiješajte.

Od
dobivene smjese oblikujte kuglice veličine lješnjaka. Pržite
ih u vrelom ulju, izvadite na papirnatu salvetu da se ocijedi suvišna masnoća i
stavite na stranu.

Kobasicu
popržite na vrlo malo ulja, ogulite i narežite na ploške. Mozzarellu narežite na
tanke ploške i ostavite na papirnatoj salveti da se ocijede. Ocijeđeni svježi
kravlji sir protisnut kroz sito pomiješajte sa 1 jajem, 5 dkg parmezana, malo
soli i papra.

Lazanje
skuhajte al dente i ostavite na čistoj krpi da se osuše. Vatrostalnu zdjelu premažite
maslacem, na dno poslažite sloj lazanja, pokrijte tankim slojem smjese s
kravljim sirom i nekoliko žlica umaka.

Dodajte
nekoliko okruglica, nekoliko ploški kobasice i mozzarelle. Nastavite
slagati slojeve na isti način i završite parmezanom, preostalim ploškama mozzarelle
i umakom.

Pecite
20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva i zapecite.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo