Minestrone je talijanski naziv za gustu juhu pripremljenu od nekoliko vrsta povrća. Ako želite pripremiti izdašniju varijantu, dodajte joj tjesteninu ili rižu.
Potrebni sastojci (za 4 osobe)
2 male glavice luka
2 mrkve
mala tikvica
15 dag cvjetače
3 male rajčice
15 dag mahuna
1/2 malog celerovog korijena
3 žlice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
žlica pekmeza od rajčica
1/8 l suhog bijelog vina
1 l juhe
sol
papar
1/2 svežnjića peršinovog lišća
4 žlice naribanog parmezana
Priprema
Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak. Korjenasto i drugo povrće očistite i sitno narežite.
Ovisno o godišnjem dobu, mijenjajte povrće, a koristite i zamrznuto.
Na polovici ulja ispržite luk, dodajte preostalo povrće i kratko popržite.
Zalijte juhom, posolite, popaprite i skuhajte.
U zgotovljenu juhu dodajte nasjeckano peršinovo lišće. Dolijte preostalo maslinovo ulje, kao što običavaju Talijani. Uz juhu ponudite krupnije naribani parmezan.
Ordinacija.hr