Ispecite ih više jer će nestati u roku keks!
Ako su vam ostale banane na koje ste zaboravili i već su počele poprimati smećkastu boju, nemojte ih baciti. Iskoristite ih za ovaj fini desert.
Sastojci:
- dvije zrele banane
- jedno jaje
- 120 ml slatkog vrhnja
- 60 g maslaca
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 200 g tamne čokolade
- četvrtina žličice praška za pecivo
- pola žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Priprema:
1. Banane istisnite vilicom tako da se pretvore u kašu, dodajte razmućeno jaje, slatko vrhnje i otopljeni maslac. U drugoj zdjeli dobro promiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i sol. Suhim sastojcima dodajte smjesu s bananama i promiješajte ručno kako bi se sve sjedinilo.
Cilj je dobiti grudasto tijesto.
2. Otopite čokoladu na pari i dodajte ju prvoj smjesi, zajedno s ekstraktom vanilije.
3. Smjesu razdijelite u kalupe za muffine i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 15 do 20 minuta. Vaši su muffini gotovi kada im se vrh raspuca.
4. Ukrasite ih šlagom, glazurom od čokolade, parfeom od čokolade, šarenim “mrvicama” ili komadićima čokolade…
Dobar tek!
K. Horvat