Ovi ukusni voćni muffini kao stvoreni su za dobar jesenski doručak, večeru ili kao slatki međuobrok.
Pripremljeni su s domaćim plavim šljivama (bistricama), a pripremaju se brzo. Najukusniji su dok su još topli, iako su i hladni odlični. Najbolje pašu uz maslac…
Sastojci za 12 muffina:
- 200 g domaćih plavih šljiva
- 300 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 100 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 1 dcl ulja
- 250 ml jogurta sa 0,9% mm
Priprema:
1. Šljive operite, maknite im koštice i narežite ih na manje komade. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva C. Brašno prosijte, pa mu dodajte prašak za pecivo i mljeveni cimet. Smjesu dobro izmiješajte.
2. Jaje izmiksajte s uljem, dodajte smeđi šećer i jogurt. Toj smjesi dodajte suhe sastojke, odnosno smjesu od brašna i cimeta.
Izmješajte gumenom žlicom za kreme i to tek toliko da se svi sastojci sjedine. Na kraju umiješajte pripremljene šljive.
3. Kalup za muffine namastite maslacem i pospite brašnom. Višak brašna otresite. Žlicom napunite udubine kalupa tijestom. Pecite u zagrijanoj pećnici 25-30 minuta. Pečene pustite kratko da se ohlade. Poslužite ih s maslacem.
Nada Duhović
Just good food