List je jedna od najtraženijih riba, kako zbog okusa tako i zbog vrlo malo kostiju. Može se spremati na različite načine. Naša vam Nada predstavlja punjene filete lista!
Vrijeme pripreme: 1 sat
Potrebni sastojci
8 fileta lista, bez kože
15 g maslaca ili margarina
70 ml suhog bijelog vina
Nadjev
30 g maslaca ili margarina
1 manji luk, sitno sjeckan
1 šaka listova svježeg špinata, tanko narezanih
2 žlice pinjola, preprženih
2 žlice grožđica
2 žlice svježih krušnih mrvica
1/8 žličice mljevenog cimeta
sol, papar
Priprema
1. U manjoj tavici otopite maslac ili margarin. Dodajte luk i pirjajte, oko 5 min. Umiješajte špinat i kuhajte dok ne uvene i pusti vodu.
2. Dodajte pinjole, grožđice, krušne mrvice, cimet, malo soli i papra. Kuhajte dok ne ispari veći dio tekućine, miješajte. Maknite s vatre.
3. Filete lista posolite i popaprite, na svaki stavite po žlicu nadjeva od špinata. Zarolajte i po potrebi pričvrstite čačkalicom.
4. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Namastite lim za pečenje.
5. Svitke poslažite u pripremljeni lim za pečenje. Na svaki svitak stavite po komadić maslaca ili margarina. Ribu prelijte vinom. Lim prekrijte folijom i pecite 15-tak minuta pa skinite foliju i još 15-tak minuta dopecite (dok se meso ribe ne počne razdvajati na lagan dodir vilicom).
6. Poslužite u zagrijanim tanjurima, prelijte ribu s malo soka od pečenja. Ukrasite peršinom.
Nada Duhović
Just good food