Jednostavan recept za panna cottu bez glutena.
Većina će se ljudi iznenaditi koliko jednostavno se može pripremiti ova poslastica uz vrlo malo utrošenog vremena.
Od čega se priprema Panna Cotta?
Ovaj bi se desert mogao nazvati nekom vrstom pudinga koji se priprema od mlijeka, a za gustoću se koristi želatina. Ako bismo preveli s Talijanskog, ovaj desert bi se zvao “kuhana krema”. Možete ju poslužiti uz slatke umake, a potrebno je samo nekoliko sastojaka za pripremu.
- Mlijeko
- Želatina u prahu
- Vrhnje za šlag
- Ekstrakt vanilije
Jednostavnije ne može: Od samo 5 sastojaka pripremite fantastičan kolač od jagoda
Potrebni sastojci:
- ulje u spreju
- 370 ml mlijeka
- 3 žlice želatine u prahu
- 300 ml vrhnja za šlag
- 70 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Priprema:
- Namastite posude u koje ćete stavljati smjesu.
- Mlijeko stavite u posudu na laganu vatru i dodajte želatinu te ostavite 5 minuta dok se površina mlijeka ne namreška i želatina se ne rastopi. Zagrijte mlijeko na laganoj vatri i cijelo vrijeme miješajte, ali mlijeko ne smije zakuhati.
- Sad dodajte šećer i otopite na vatri.
- Maknite s vatre i dodajte vrhnje za šlag i sol.
- Smjesu podijelite po posudama i stavite u hladnjak par sati na hlađenje.
- Prije posluživanja u veliku posudu stavite tople vode i posude s desertom u njih kako biste ih lakše izvadili. Izvadite ih iz vode i lagano nožem odvojite od kalupa.
- Prebacite panna cottu na tanjur za posluživanje i odmah poslužite.
Uz pomoć jednog trika jaja će uvijek biti savršeno pečena – otkriva šef kuhinje
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock