Zagrebački restoran Apetit na čelu sa cheficom Sanjom Gregorius donosi genijalan recept za kolač s kesten pireom!
Medenjaci: Imamo najbolji recept za ovu mirisnu poslasticu
Sastojci za biskvit:
- 165 g jaja
- 300 g šećera
- 200 g tamne čokolade
- 240 g maslaca
- 120 g brašna glatkog
- 60 g lješnjaka sjeckanog
Priprema:
Jaja i šećer pjenasto izmiješati, rastopiti čokoladu i maslac, spojiti smjese i dodati brašno, staviti u formu i posuti lješnjacima. Peći na 170 C / 15 min.
Kokosove kiflice – poslastica bez koje ne možemo zamisliti blagdane
Krema:
- 500 g mascarpone sira
- 2 žumanjka
- 300 g kesten pirea
- 250 g tučenog slatkog vrhnja
- 4 lista želatine
- korica naranče
- vanilija štapić
- Rum 0,01l
Priprema:
Žumanjke kuhati na pari, u vrele žumanjke dodati namočenu želatinu i kesten pire, izmiješati i pustiti da se ohladi, zatim umiješati mascarpone sir i vrhnje.
Masu na ohlađeni ispečeni biskvit izliti u formu i staviti na hlađenje 3 sata, dekorirati po želji.
Evo zašto bi vam maslac od kikirikija trebao biti na listi omiljenih namirnica
Ordinacija.hr