Bojama i okusom bogato malo jelo ili predjelo koje će u svakoj prilici biti ukras vašeg stola i izazov za nepca.
Sastojci:
Pogačice od sira:
- 150 g brašna
- 1/2 jušne žlice praška za pecivo
- malo soli, papra
- 50 g maslaca
- 100 g ribanog sira po izboru
- 50 ml mlijeka
Pašteta od boba:
- 200 g svježeg ili smrznutog boba
- 4-5 fileta slanih ribica ( inćuna)
- 2 nasjeckane sušene rajčice
- 2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 1 jušna žlica pinjola
- grančica ružmarina i cherry rajčice za ukras
Priprema:
Za pogačice pomiješajte brašno sa praškom za pecivo, solju i paprom, dodajte maslac izrezan na listiće, pa ga izmrvite s brašnom. Dodajte naribani sir i s mlijekom zamijesite tijesto. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 1/2 cm, izrežite kvadratiće otprilike 5×5 cm, napravite nožem zareze po pogačicama, pa pređite kistom namočenim u mlijeko. Slažite ih u pekač obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 180° C.
Bob skuhajte dok potpuno ne omekša. Skinite opne i smrvite ga u multipraktiku, Dodajte slane ribice ili inćune, sušene rajčice sitno nasjeckane, protisnut češnjak, žlicu pinjola, pa pomalo dodajte maslinovo ulje, dok ne budete zadovoljni konzistencijom smjese.
Paštetu istisnite na pogačice, ukrasite cherry rajčicama, pinjolima i listićima ružmarina.
Tadeja i Timna Bjažević
In T
& T kitchen