Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 min
Potrebni sastojci:
800 g pilećeg filea, prokuhanog
1 žličica soli
12 školjki tacoa
1 manja glavica zelene salate, tanko narezana
3 rajčice, oprane i sitno narezane na kockice
250 ml kiselog vrhnja
150 g sira Ceddar
Umak:
125 ml pilećeg temeljca
2 češnja češnjaka, zgnječena
1/2 žličice jabučnog octa
1/2 žličice mljevenog kumina
1-2 žličice slatke čili u prahu
Priprema
1. Piletinu skuhajte u posoljenoj vodi. Sačuvajte 125 ml pilećeg temeljca. Meso nasjeckajte na krupno.
2. Za umak smiješajte sve sastojke s temeljcem u posudi za kuhanje i pustite da zakuha. Umiješajte piletinu. Neka tiho kuha dok se umak zgusne, oko 20 minuta, povremeno promiješajte.
3. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
4. Na dva lima za pečenje poslažite školjke tacoa. Zagrijavajte ih u pećnici 5-7 minuta.
5. Za to vrijeme u posudice za posluživanje stavite tanko narezanu zelenu salatu, nasjeckane rajčice, te zasebno kiselo vrhnje i naribani sir.
6. Poslužite tako da u svaku školjku stavite po žlicu pileće mješavine. Ukrasite zelenom salatom, rajčicama, kiselim vrhnjem i sirom.
Nada Duhović
Just good food