Ove pogačice se ne pripremaju s kvascem a recept ima 3 „tajna“ sastojka zbog kojih će ona biti sočna i mekana. Sve je gotovo za 30 minuta, a pritom ne morate čekati da se tijesto podigne!
Ovom pecivu nije potreban kvasac, a to će i skratiti proces pripreme. Prašak za pecivo je zamjena za kvasac.
Autorica recepta smatra kako je ovo jedno od najlakših recepata za pripremu tijesta i sve ga više ljudi koristi.
Jednostavno za pripremu a jako ukusno za jelo!
Potrebni sastojci za 30 – 40 peciva:
- 5 žličica praška za pecivo
- 2-3 žličice soli
- 500g jogurta
- 2 žlice ulja
- 2 žličice šećera
- 550 g brašna
- 110 g brašna cijelog zrna pšenice
- 1 žutanjak od jajeta
Pripremite domaći kruh s praškom za pecivo i bez kvasca
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih
- Pomiješajte prašak za pecivo, jogurt, ulje, sol i šećer u velikoj posudi
- Pomiješajte brašno i dodajte u ovu smjesu te miješajte rukom ili mikserom
- Tijesto podijelite u male loptice i stavite u posudu za pečenje pokrivenu papirom
- Istucite žutanjak i premažite peciva
- Pecite 20-ak minuta
Poslužite toplo i dobar tek!
A. A.
Foto: Shutterstock