Pripremite domaći kruh s praškom za pecivo i bez kvasca

kruh, Shutterstock 1023191101

Ne samo da kruh svi volimo, već ga i možemo pripremiti sami - uz malo namirnica i bez provedenih sati u kuhinji.

Ovaj recept je poseban po tome što se za pripremu kruha koristi prašak za pecivo.

Za fermentaciju:

  • 285ml hladnog mlijeka
  • 225g bijelog brašna

Za ostalo:

  • 150g brašna
  • 24g praška za pecivo
  • 25g maslaca
  • 1 žličica soli
  • Malo šećera

Kuhate bez začina? Odmah to promijenite jer štite imunitet, živce, probavu i srce

Priprema:

  • Pomiješajte mlijeko i brašno (285ml hladnog mlijeka, 225g bijelog brašna) te prekrijte posudu i ostavite 30 minuta
  • Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva Celzijevih
  • Namastite duboku posudu za pečenje
  • Ostale sastojke sad dodajte u posudu povežite miješanjem
  • Nakon što je prošlo 30 minuta, dodajte te sastojke u prvu posudu s mlijekom i brašnom.
  • Dobro i brzo sve izmijesite te tiejsto oblikujte u disk
  • Stavite tijesto u posudu za pečenje te prekrijte masnim papirom
  • Prekrijte još jednom posudom za pečenje kako bi se zadržala vlažnost
  • Pecite 30 minuta
  • Maknite „poklopac“ i papir te ostavite da se peče još 10-ak minuta

Kako napraviti domaći kvas? Uzgojite sami starter od brašna i vode

Varijacije:

Možete koristiti ovu metodu za razne vrste kruha, pa tako možete dodavati svoje omiljeno brašno i žitarice. Kakve god preinake radili svakako pazite da omjer ostane jednak.

Uživajte u mirisu domaćeg kruha i dobar tek!

 Prati nas na Viber Public Chatu!