Ispecite ovu savršenu poslasticu bez puno muke.
Ako želite dodati malo osvježenja torti, ukrasite je voćem ili voćnom marmeladom. Za pripremu ove uskrsne poslastice potrebno vam je 10 minuta, a pecite je oko 45 minuta.
Ono što znamo sigurno je da će vam svi ukućani biti zahvalni!
Potrebni sastojci:
- 125 g maslaca
- 100 g tamne čokolade
- 340 g marmelade
- 150 g šećera u prahu
- 2 jaja
- 150 g oštrog brašna
Kolač od jagoda i bijele čokolade kakav još niste probali, a gotov je za pola sata
Priprema:
- Pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva i posudu za pečenje obložite masnim papirom.
- Maslac i čokoladu stavite u tavu i na srednje jakoj vatri otopite.
- 2-3 žlice marmelade stavite u posebnu posudu sa strane, a otopljenu čokoladu pomiješajte sa šećerom i ostalom marmeladom te smjesi dodajte jaja – dobro promiješajte. Sad dodajte brašno te lagano povežite.
- Prebacite u posudu za pečenje i poravnajte površinu. Ako pri pečenju primijetite da gornji sloj torte postaje pretaman, prekrijte folijom.
- Pecite 45-50 minuta.
- Ostavite na rešetkama da se hladi oko 10 minuta, a u međuvremenu na laganom plamenu (ili mikrovalnoj pećnici) otopite marmeladu te kuhinjskim kistom premažite tortu.
- Možete ukrasiti voćem po želji ili listićima badema ili rastopljenom čokoladom.
Dobar tek!
Keksi koje nećete moći prestati peći (i jesti) – tope se u ustima
A. A.
Foto: Shutterstock