Fantastičan kolač od jagoda s neobičnim sastojcima – smeđim šećerom i bijelom čokoladom.
Ako želite probati nešto drukčiji kolač od jagoda – ovo je idealan recept. Ono što ga čini posebnim je pečeni maslac koji se dodaje u biskvit zajedno s komadićima bijele čokolade. Opet, ova poslastica je vrlo jednostavna za pripremu i što je najvažnije – brzo gotova.
Najjednostavniji francuski desert u koji možete staviti bilo koje voće i ispast će fantastičan
Sastojci:
- 110 g maslaca
- 165 g smeđeg šećera
- 1 veliko jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 130 g brašna
- pola žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 90 g bijele čokolade
- jagode (oko 150 g)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na oko 180 stupnjeva i pripremite lim za pečenje – obložite ga papirom za pečenje tako da dio papira visi sa svake strane.
Otopite maslac na niskoj temperaturi na vatri i povremeno pomiješajte.
Kako će se maslac topiti, tako će se stvarati pjena. Boja mora postati zlatno-smeđa i tada maknite maslac s vatre i preselite ga u veliku zdjelu.
Ostavite maslaca da se ohladi oko 15 minuta. Dodajte smeđi šećer i promiješajte (smjesa neće biti glatka). Dodajte jaje i ekstrakt vanilije. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Ubacite komadiće bijele čokolade.
Preselite tijesto u lim za pečenje i ravnomjerno ga posložite.
Po tijestu ravnomjerno rasporedite jagode prerezanom stranom prema dolje i lagano ih utisnite u tijesto.
Pecite oko 25 do 30 minuta. Rubovi bi trebali biti dobro pečeni, a središte lagano vlažno.
Ostavite kolač da se ohladi.
Uhvatite kolač za višak papira i izvadite ga van te narežite i poslužite.
Dobar tek.
Oblak torta: Desert kao stvoren za nedjeljni ručak koji trebate pripremiti dan ranije
M. P.
Foto: Shutterstock