Kolač od jagoda i bijele čokolade kakav još niste probali, a gotov je za pola sata

Kolač, voćni

Fantastičan kolač od jagoda s neobičnim sastojcima - smeđim šećerom i bijelom čokoladom.

Ako želite probati nešto drukčiji kolač od jagoda - ovo je idealan recept. Ono što ga čini posebnim je pečeni maslac koji se dodaje u biskvit zajedno s komadićima bijele čokolade. Opet, ova poslastica je vrlo jednostavna za pripremu i što je najvažnije - brzo gotova.

Najjednostavniji francuski desert u koji možete staviti bilo koje voće i ispast će fantastičan

Sastojci:

  • 110 g maslaca
  • 165 g smeđeg šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 130 g brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 90 g bijele čokolade
  • jagode (oko 150 g)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na oko 180 stupnjeva i pripremite lim za pečenje - obložite ga papirom za pečenje tako da dio papira visi sa svake strane. 

Otopite maslac na niskoj temperaturi na vatri i povremeno pomiješajte.

Kako će se maslac topiti, tako će se stvarati pjena. Boja mora postati zlatno-smeđa i tada maknite maslac s vatre i preselite ga u veliku zdjelu. 

Ostavite maslaca da se ohladi oko 15 minuta. Dodajte smeđi šećer i promiješajte (smjesa neće biti glatka). Dodajte jaje i ekstrakt vanilije. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Ubacite komadiće bijele čokolade. 

Preselite tijesto u lim za pečenje i ravnomjerno ga posložite. 

Po tijestu ravnomjerno rasporedite jagode prerezanom stranom prema dolje i lagano ih utisnite u tijesto. 

Pecite oko 25 do 30 minuta. Rubovi bi trebali biti dobro pečeni, a središte lagano vlažno. 

Ostavite kolač da se ohladi.

Uhvatite kolač za višak papira i izvadite ga van te narežite i poslužite.

Dobar tek.

Oblak torta: Desert kao stvoren za nedjeljni ručak koji trebate pripremiti dan ranije

M. P.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!