Najjednostavniji francuski desert u koji možete staviti bilo koje voće i ispast će fantastičan

Kolač s voćem

Ako nikada niste probali poznati francuski desert Clafoutis, mislimo da je pravo vrijeme da to učinite.

Jednostavan je za pripremu jer se doslovno sve pomiješa u jednoj posudi, a možete dodati voće koje god poželite, a idealan je upravo zato što možete iskoristiti voće koje biste sutra bacili jer će propasti.

Klafuti se tradicionalno priprema u tavi, ali lako i u puno većoj posudi ako mate puno gostiju ili želite poslasticu jesti za doručak. Jaja, mlijeko i voće – sve su to idealne namirnice za doručak, zar ne?

Kolač od jagoda - jednostavan desert koji sigurno neće dočekati nedjelju!

Potrebni sastojci:

  • 10 – 12 velikih šljiva/ ili voće po izboru
  • 5 velikih jaja
  • 200 g šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • ½ žličice soli
  • 130 g brašna
  • 220 ml mlijeka
  • 3 žlice maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva , posudu za pečenje (9 x 13cm) premažite maslacem
  2. Očistite voće, narežite na ploškice (ne pretanke), posložite na posudu za pečenje.
  3. U drugoj posudi pomiješajte sve druge sastojke mikserom, tako da brašno, mlijeko i maslac dodate na kraju. Miješajte dok se sve ne poveže.
  4. Smjesom prekrijte voće i poravnajte.
  5. Pecite oko 50 minuta i ostavite da se hladi 15-ak prije posluživanja.
  6. Ako želite možete poslužiti uz sladoled ili tučeno vrhnje

Pravi nedjeljni recept: Tradicionalne kardinal šnite s kremom od kave

A. A.

Foto: Shuterrstoc

 Prati nas na Viber Public Chatu!