Iako je moj dan pretrpan raznim obavezama, za ovo sam jednostavno jelo uspjela odvojiti malo vremena. Riječ je o pomalo neobičnoj, ali ukusnoj i jednostavnoj kreaciji.
Potrebni sastojci
2 crvene čili papričice
2 glavice luka srebrenca
2 režnja češnjaka
2 veća krumpira
2 žlice maslaca
600 g mljevenog mesa
curry, vegeta
1 žlica slatke mljevene paprike
250 ml temeljca – može goveđa kocka
150 g propranog graška, zamrznutog ili iz konzerve
kajenski papar
Priprema
1. Čili očistite, izvadite sjemenke, operite i narežite na kolutiće. Luk i češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte. Krumpir ogulite, operite i narežite na kocke.
2. U većem loncu ili u wok-u zagrijte maslac, dodajte meso, pa ga miješajući popržite, dok se ne počne razdvajati na grudice. Umiješajte luk i češnjak pa sve zajedno popržite. Dodajte čili, malo curryja i slatku papriku te još malo propirjajte. Podlijte temeljcem i pustite da zakuha.
3. Umiješajte krumpir, posolite i pustite da kuha još 20-ak minutau polu-poklopljenoj posudi na laganoj vatri. Dodajte grašak i pustite kuhati još 10 minuta.
4. Gotov ragu probajte, po želji dodajte još kajenskog papra i poslužite uz klipić sa sezamom ili lepinjom.
Nada Duhović
Just good food