Rajčica je namirnica koja se može koristiti u raznim varijantama i kuhinjama diljem svijeta…
Ova je voćka prepuna nutrijenata te se o njoj pišu samo pozitivne stvari. Iako je ukusna kao dodatak jelima, sama za sebe je omiljena namirnica. Kako rajčica ne može dugo ostati svježa u hladnjaku, a u vašem vrtu ih ima previše, iskoriste ih i napravite umak koji se može upotrebljavati za ukusne obroke cijele zime.
Pinđur – probajte ovaj odličan domaći recept
Recept za pasiranu rajčicu
Potrebni sastojci:
- 1.5 kg rajčice
- 250 g šećera
- soli po želji (do 5 malih žlica)
Priprema:
- Oprati i očistiti rajčice te nasjeckati na polovine ili četvrtine.
- Sve staviti u veliki lonac da se kuha
- Dodati žlicu soli i šećera. Kuhati oko 45 minuta.
- Pusti da se malo ohladi i ispasirati.
- Ispasiranu rajčicu kuhati oko 2 sata na laganoj vatri uz miješanje.
- Dodati još oko 4 žlice soli i par šećera.
- Probati te dodati još šećera i soli ako je potrebno.
Savjet: Pasiranu rajčicu možete pohraniti u staklene posude ili u vrećice za zamrzavanje te koristiti tijekom cijele zime.
Naučite kako sami možete napraviti sušene rajčice u maslinovom ulju
Autor recepta: Martina Strukić
Foto: Shutterstock