Pinđur - probajte ovaj odličan domaći recept

Ajvarpinđur

Svake godine radite ajvar, a ove biste mogli napraviti i nešto slično - pinđur

Ovaj umak potječe iz Makedonije, a razlikuje se od ajvara po tome što se pinđur uz paprike radi i od rajčica. Zato, iskoristite preostale rajčice iz vrta i cijelu zimu uživajte u ukusnom umaku kojeg možete kombinirati s mesom ili čak sendvičima. 

Sastojci: 

  • 4 kg paprike (rog kao i za ajvar)

  • 4 dcl vinskog octa

  • 1 žlica šećera

  • 2 feferona (ovisno o okusu koji želite - mogu biti ljuti ili blagi)

  • 2,5 dcl ulja

  • glavicu češnjaka

  • 1 vezica peršina (nasjeckajte ga)

Priprema: 

  1. Papriku možete ispeći na roštilju ili u pećnici te narezati na sitnije komadiće. Zatim oguljene rajčice nasjeckajte i stavite na ulje (lagano ugrijano) te dodajte usitnjeni češnjak. 
  2. Kad rajčica u potpunosti omekša dodajte nasjeckanu papriku, peršin, sol i šećer te feferone. Kuhajte oko 1 sat kako bi postalo gusto. 
  3. Ova količina predviđena je za otprilike 7 većih staklenki. Dobro ih zatvorite i čuvajte na hladnom

Jednostavan recept za marmeladu od smokava

M.S.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!