Ispecite ga, poslužite i uživajte u pohvalama!
Jednostavan za pripremu, ovaj rođendanski kolač se može posluživati u bilo kojoj prilici. Osnovni biskvit ne sadrži jaja niti maslac, ali vi ako želite, možete dodati vanilije kako biste ga pretvorili u biskvit od vanilije ili pak čokolade, ako više volite čokoladni biskvit.
Šarene mrvice su također dobrodošle, kako za samu smjesu tako i za ukrašavanje. Sve što vam treba za ovaj mekani i sočni kolač su mikser i posuda.
Potrebni sastojci:
- 230 brašna (samodizajuće)
- 148 g šećera
- 27 g ulja
- 230 ml vode
Bez brašna, s bademima i limunom u neodoljivoj kombinaciji – ovo je vaš novi omiljeni kolač
Upute za pripremu:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i posudu za pečenje torte obložite masnim papirom.
- Brašno i šećer stavite u veliku posudu i dobro pomiješajte.
- To sve možete raditi ručno, a važno je da smjesa nema grudica što bi moglo poremetiti izgled i okus kolača.
- Dodajte ulje i vodu te sve dobro promiješajte. Smjesa mora postati glatka i bit će jako tanka.
- Ako dodajete vaniliju, čokoladu ili šarene mrvice, možete to učiniti sada.
- Prebacite smjesu u posudu za pečenje i pecite oko 30 minuta.
- Prije nego kolač odložite ukrasiti prema želji, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Anđeoski kolač – jednostavan recept za jedan od najpopularnijih svjetskih kolača
Dobar tek!
Ordinacija.hr