Salata s piletinom i heljdom mogla bi vam postati omiljen obrok! Jednostavno se priprema, a možete je ponijeti i kao ‘gablec’ na posao.
Ovih 25 namirnica čuvaju zdravlje jetre, svakako ih uključite u prehranu!
Sastojci:
- 4 pileća filea
- 2 žlice maslinova ulja
- 4 žlice balzamičnog octa
- po jedna šaka rikule i matovilca
- 3 rotkvice
- nekoliko cvjetova brokule
- 1 jaje
- malo soli
- papar
- 200 g heljde u zrnu
Priprema:
Heljdu operite, ocijedite, ostavite da se osuši. Propržite, dodajte vodu u omjeru 2:1, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Kad je gotova, ostavite je neka se ohladi. Brokulu skuhajte u hladnoj vodi, ali pazite da se ne prekuha. Očišćene filee posolite i popaprite, marinirajte u dvije žlice maslinova ulja i 4 žlice octa balsamico. Neka odstoji dva do tri sata. Meso izvadite iz marinade, narežite na trake i popržite na maslinovu ulju dok ne poprimi zlatnožutu boju. Dodajte još žličicu octa i popržite dvije do tri minute.
Zaboravite na kuhanje na godišnjem odmoru uz ova 4 recepta
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock