Salata od kukuruza i čilija pasat će osobama koje ne vole tešku hranu, a vole hrskavo kuhani kukuruz, lagan dodatak pečenju, s naglaskom na pikantno… Začinite ju dresingom od ulja, octa, tabasca i žličice senfa… u slast!
Potrebni sastojci
3-4 klipa kuhanog kukuruza šećerca ili
400 g kukuruza iz limenke
1 čili papričica
1 tikvica
3 mlada luka
150 g sira Ementaler
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
sol, ocat, ulje
1 žličica senfa
1 žličica tabasca
malo svježe mljevenog papra
Priprema
1. Kukuruz očistite. Kuhajte ga otprilike sat vremena u vodi s 1 žlicom šećera i malo maslaca (nikako dosoljavati). Kuhan prohladite, pa s klipa skinite bobe kukuruza ili koristite kukuruz šećerac iz limenke.
2. Pomiješajte kukuruz s jednom opranom i na kolutiće nasjeckanom čili, crvenom papričicom.
3. Mladi luk operite, pa bijele dijelove narežite na kolutiće. Sve izmiješajte s naribanim sirom Ementalerom.
4. Dresing napravite od malo ulja, octa, žličice senfa, žličice tabasca, posolite, popaprite, pa izmješajte sa salatom.
5. Ukrasite nasjeckanim peršinom.
Nada Duhović
Just good food