Ukrasite svoje božićne keksiće bijelom ili glazurom u boji koju možete pripremiti sami kod kuće. Umjesto korištenja kulinarskih boja, šećer obojite uz pomoć voćnih sokova, kurkume, čaja…
Šećernu glazuru dobit ćete tako da istučete bjelanjak sa šećerom. Količina šećera na jedan bjelanjak ovisi o tome koliko gustu glazuru želite.
Medenjaci: Imamo najbolji recept za ovu mirisnu poslasticu
Zeleni šećer (matcha čaj)
1 g matcha čaja umiješajte u četiri do pet žlica vruće ode. Kratko ostavite čaj da se namače, a zatim ga procijedite i umiješajte 250 g šećera u prahu.
Svjetlonarančasti šećer (sok od manga)
250 g šećera u prahu pomiješajte sa četiri do pet žlica soka od manga. Nježnije tonove narančaste dobit ćete ako upotrijebite sok od mrkve.
Crveni šećer (sok od višnje)
250 g šećera u prahu pomiješajte sa četiri do pet žlica soka od višnje. Možete koristiti i sok od maline ili cikle.
Kokosove kiflice – poslastica bez koje ne možemo zamisliti blagdane
Žuti šećer (kurkuma)
Jednu do dvije žličice praha pomiješajte s pet žlica vode i 250 g šećera u prahu.
Ljubičasti šećer (sok od borovnice)
Želite li postići intenzivni ton ljubičaste, 30 g borovnica i dvije žlice vode štapnim mikserom usitnite u pire i umiješajte 250 g šećera u prahu.
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock