Hrana i recepti

Hrana i recepti

Šef kuhinje otkriva 4 recepta koja su mu pomogla da izgubi 15 kila u manje od 3 mjeseca!

Shutterstock

Kada je nastupila pandemija COVID-19, šef kuhinje iz Philadelphije, Michael Schudson je bio prisiljen usporiti s radom, i dok su se neki odmarali u izolaciji, on je iskoristio priliku kako bi poboljšao svoju prehranu i tako izgubio u 2,5 mjeseca 16 kilograma.

Ako ste i vi na dobrom putu da izgubite višak kilograma, a ne želite se odreći dobrog okusa, onda su ovo recepti za vas!

1. Tartar od tune

Potrebni sastojci:  

  • 450 g odrezaka tune
  • 4 avokada
  • 1 žlica sjemenki sezama
  • ½ mladog luka za dekoraciju i ½ žličice klica po želji za dekoraciju

Umak:

  • 1 žlica soya umaka
  • 1 žlica ulja sezama
  • 1 žlica umaka od kamenica
  • 1 žlica japanske paste od graha
  • 1 žlica šećera
  • ½ žlice mljevenog češnjaka

Priprema:

Sve sastojke za umak pomiješajte u posudi dok se šećer ne rastopi. Tunu i avokado narežite na male kockice. Tunu stavite u posudu i na nju avokado. Dodajte preko svega umak i ukrasite.

Ovih 6 popularnih namirnica nutricionisti ne kupuju i ne jedu!

2. Ljetni pileći ražnjići

Sastojci:

  • Šalica vode
  • ¼ soli
  • 8 pilećih krilaca (samo onaj dio koji ima dvije kosti)
  • 8 drvenih štapića za roštilj
  • ½ šalice Yakitori umaka
  • Sol i papar
  • ½ nasjeckanog mladog luka za dekoraciju

Umak Yakitori:

  • 2 žlice ulja
  • 180 ml soya umaka
  • 2 mlada luka
  • Žlica đumbira
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 ml sakea
  • 100 ml mirina (začin)
  • 32 g šećera

Priprema:

 U manjoj tavi zagrijete ulje, dodajte luk, đumbir i češnjak. Kuhajte 5 minuta. Dodajte sake i iskuhajte alkohol. Dodajte Mirin i šećer te kuhajte 5 minuta. Procijedite i stavite sastrane.

Pileći ražnjići:

  1. Pomiješajte piletinu, vodu i sol. I ostavite tako minimalno 4 sata.
  2. Krilce stavite na štapić i to ponovite dok sve ne iskoristite.
  3. Zagrijte grill tavu (ili roštilj) te dodajte sol i papar. Pecite ih otprilike 12 minuta.
  4. Kada ih pečete ne zaboravite ih premazati pripremljenim umakom.
  5. Ukrasiti svaki štapić nasjeckanim mladim lukom.

3. Jakobove kapice na roštilju

(možete koristiti škampe ili tofu)

Sastojci:

  • 8 Jakobovih kapica
  • Sol i papar
  • Mladi luk nasjeckan za ukrašavanje

Priprema:

  1. Presijecite Jakobove kapice po sredini ali da ostanu okruglog oblika. Stavite ih na štapiće i zagrijte gril tavu na srednje jaku vatru.
  2. Začinite ih te pecite oko 5 minuta.
  3. Premažite ih Yakitori umakom kad se peku.
  4. Ukrasite mladim lukom

Znate li koje su najčešće pogreške koje radite u prehrani? Vjerujte, lako ih je ispraviti

4. Filet Mignon ražnjići

Potrebni sastojci

  • 300 g mesa
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Narežite meso na male kockice, stavite po 3 na svaki štapić za roštilj.
  2. Zagrijte tavu, začinite meso.
  3. Pecite ih otprilike 8 minuta
  4. Dok se peku premažite ih pripremljenim umakom
  5. Ukrasite mladim lukom

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo