Valentinovo je prilika za uživanje u najukusnijim delicijama…
Jedan od najboljih hrvatskih chefova Stjepan Bistrički i zagrebački restoran Apetit iz Masarykove ulice savjetuje kako pripremiti jedan zanimljiv cheesecake s limunom, limetom i pistacijama.
Najslađi recepti za Valentinovo s puuuno čokolade
Baza:
- 150 g keksa
- 100 g maslaca
- 50 g šećera
Usitniti kekse i dodati sve skupa. Peći na 170 stupnjeva 5 minuta.
Za kremu:
- 3 jaja
- 3 žlice limunovog soka
- 1 mahuna vanilije
- 700 g mascarponea
- 180 g šećera
Spojiti i prelit preko baze. Peći na 150 stupnjeva, 20 minuta.
Gornji dio:
- 2 kisela vrhnja
- 8 žlica šećera
- 1 mahuna vanilije
Preliti na pečenu kremu sira i nastavit peći na istoj temperaturi još 8 min. Ukrasite sitno sjeckanim pistacijama i ribanom koricom limete.
Tri ljubavna recepta za čarobno valentinovo
Foto: Martina Cvek
Ordinacija.hr