Aromatična pržena svinjetina u umaku od luka i timijana jelo je koje će vam zamirisati kuću različitim finim aromama. Odlično je rješenje kad nemate puno vremena, a želite pripremiti nešto novo, što vaši ukućani još nisu probali i nešto malo drugačije…
Potrebni sastojci
4 svinjska odreska
malo ulja
2 luka (kapule)
2 češnja češnjaka
sol, papar
2 žlice svježe iscijeđenog soka limuna
400 ml vrhnja za kuhanje
2-3 grančice timijana
Priprema
1. Očistite luk i češnjak. Jednu glavicu narežite dijagonalno na kolutove, a drugu kao i češnjak na sitne kockice. Odreske operite, posušite kuhinjskim papirom, pa ih posolite i popaprite. Popržite ih na malo zagrijanog ulja, u većoj tavi, sa svake strane po 10-ak minuta ili dok se lijepo ne zapeku. Izvadite ih na topli tanjur i držite poklopljene na toplom mjestu.
2. Pripremljen nasjeckani luk i češnjak popržite na preostalom ulju od pečenja, 10-tak minuta. Dodajte vrhnje za kuhanje, koje malo posolite i popaprite. Dodajte i ocijeđen sok limuna. Umak kratko prokuhajte, pa ga po želji izmiksajte štapnim mikserom. Timijan oplahnite, pa listiće umiješajte u umak. Još kratko prokuhajte. Odreske poslužite s umakom, ukrasite kolutovima luka i grančicama timijana. Kao prilog ovom jelu poslužite tjesteninu ili rižu.
Nada Duhović
Just good food