Uz malo mašte, prave sastojke i dobro odabran kruh možemo uživati u međuobroku ili gablecu i pri tome se zdravo hraniti.
Nutricionist Branimir Dolibašić otkriva pet recepata za
zdrave sendviče koje možete ponijeti na posao, pojesti za doručak ili
umjesto ručka. Svakog dana ovog tjedna predstavit ćemo vam jedan od
njih.
Riblji rustikalni sendvič
Sastojci:
- dvije kriške tamnog raženog kruha (tanko rezane)
- jedan file srednje velike skuše (lokarde) ili iz konzerve
- četiri lista zelene salate
- cijeđeni sok limuna
- maslinovo ulje
- tanko narezana rajčica
Priprema:
1. Maslinovo ulje prelijte preko kruha, dodajte rajčicu i file skuše (bilo spremljene ostatke od pržene skuše ili smrvite vilicom ocijeđeni file iz konzerve).
2. Pokapajte limunovim sokom i pokrijte salatom te drugom kriškom kruha.
Dobar tek!
Već sutra saznajte kako pripremiti ukusan pureći sendvič s medom i gorušicom.
K. Pužar
Foto: Shutterstock