Jagode su danas među najpopularnijim voćem na svijetu, a svatko od nas uživa u njihovom okusu. Kako su vrtovi i tržnice prepuni ovog slatkog ploda, zašto od njih ne napraviti ukusan i zdrav desert…
Znate li da su jagode sjajan izvor vitamina C i minerala poput magnezija, kalija i kalcija. One su idealna namirnica za skidanje kilograma jer jedna šalica jagoda sadrži samo 49 kalorija!
Bogate su protuupalnim i protukancerogenim sastojcima jer sadrže mnogo antioksidansa, flavonoida, polifenola, fitonutrijenata i vlakana pa mogu biti od velike pomoći i za vaše srce.
Ukoliko jagode više volite u kolačima, onda je ovo recept za vas!
Potrebni sastojci:
Za biskvit:
- 90 g HammerMuhle mix-svijetlog bezglutenskog brašna
- 100 g kokosovih mrvica
- 50 g šećera
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 5 bjelanjaka
- ekstrakt vaniije
Za kremu:
- 1 puding od vanilije
- 450 ml mlijeka
- šećer (po želji)
- 50 grama maslaca
- jagode (količina po želji, narezane)
Priprema:
- Istući bjelanjake u čvrsti snijeg te postepeno dodati šećer, ekstrakt vanilije, brašno, kokos mrvice i prašak za pecivo.
- U kalup promjera 26 cm uliti smjesu za biskvit.
- Staviti u ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, te peći 15 do 20 minuta.
- U međuvremenu skuhati kremu od pudinga te ohladiti i izraditi maslac u njoj.
- Na ohlađen biskvit staviti kremu, i složiti jagode.
Dobar Tek!
Autor teksta i fotografija: Adrijana Bručić, Bezglutenska radost
Suzite proširene pore lica maskom s jagodama