Uživajte u odličnoj slanoj piti, a spravite ju prema tradicionalnom receptu vrbovečkog kraja!
Potrebni sastojci
- 2 dag kvasca
- 2 žlice rastopljenog maslaca
- 50 dag brašna
- 1 žličica soli
- 1 svježi kravlji sir
- 2 jaja
- 2 dcl vrhnja
Priprema
1. Zamijesite tijesto od kvasca, maslaca, soli, brašna i 2 dcl mlake vode. Ostavite da tijesto uzađe na toplome.
2. Za nadjev zgnječite sir, umiješajte malo soli, jaja i vrhnje.
3. Uzašlo tijesto premijesite, razvucite tako da pokriva dno i stranice namašćenog lima. Pokrijte tijesto nadjevom a krajeve tijesta malo zavijte preko nadjeva. Ispecite na 200 °C.
Uz ovo ukusno jelo poslužite se toplim ili hladnim napitkom po volji.
Dobar tek!
Tradicionalnu kuharicu “Iz kuhinja baka vrbovečkog kraja” , u kojoj se nalazi i recept vrbovačke pite Pere možete osvojiti na našoj nagradnoj igri Poklanjamo ti kuharicu s tradicionalnim jelima vrbovečkog kraja! koja traje do utorka, 30. kolovoza.
Ordinacija.hr