Vruću čokoladu skoro uvijek radim po ovom receptu. Unatoč tome nikad nije ista, jer uvijek nešto dodam, oduzmem… ovisi o raspoloženju.
Ponekad stavim više šećera, manje cimeta, prstohvat soli. Povremeno ju obogatim citrusnom notom pa joj dodam narančine korice i malo narančinog soka.
Aromatična, bogata, slatka, lagano pikantna.. idealna za ove hladne dane.
Odlično paše uz blagdanske kolačiće i keksiće koje možda još imate samo u nekoj skrivenoj limenoj kutijici 🙂 Ako ih više nemate, ne očajavajte – ova čokolada će uspješno zadovoljiti vašu želju za čokoladom i šećerom 🙂
Sastojci:
- 250 ml slatkog vrhnja
- 50 ml mlijeka
- 150 grama kvalitetne tamne čokolade
- 50 grama mliječne čokolade
- 3 žlice šećera u prahu
- 3 žlice kakao praha
- žličica cimeta
- prstohvat čilija u prahu
- prstohvat soli
- 2 žlice ruma
- žličica arome vanilije
1. Uliti u lončić vrhnje, mlijeko, šećer, kakao, čili, sol, rum i vaniliju te staviti na srednje jaku vatru da zavrije, zatim smanjiti i ubaciti čokoladu razlomljenu na kockice te stalno miješati dok se čokolada ne otopi.
2. Poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem u koji ste dodali malo arome vanilije i žličicu šećera u prahu.
Ana Surać
Steamy, creamy…