Riječ je o još jednoj od mnogobrojnih meksičkih delicija koje naprosto obožavamo, odnosno još jedna varijanta meksičkog sendviča. Wraps su tortilje nadjevene salatom, prženim mesom, svježim sirom i povrćem te umotane u smotuljke… Osim što izvrsno pašu okusom i izuzetno su zdravo jelo, svi u kući ih volimo, mali i veliki….
Potrebno:
4 tortilje
200 g svježeg sira
1 češanj češnjaka
1 vezica rotkvica
300 g pilećeg filea
malo mljevenog čilija
3-4 žlice maslinova ulja
sol
1 srednje velika kristal salata
1 crvena paprika
Postupak :
1. Meso oplahnite pod tekućom vodom, posušite kuhinjskim papirom, pa narežite na tanke trakice. Takvo marinirajte 10-ak minuta s maslinovim uljem, malo soli i na vrhu žlice mljevenog čilija. Zatim ga popržite u teflonskoj tavi bez dodavanja masnoća, dok ne dobije lijepu poprženu zlatno-žutu boju, maknite ga s vatre.
2. Očistite jednu vezicu rotkvica, operite ih te narežite na trakice. Pomiješajte ih sa svježim sirom te sitno nasjeckanim režnjićem češnjaka. Posolite i popaprite.
3. Salatu operite, natrgajte na manje komade i protresite. Razrežite jednu crvenu papriku, očistite ju, operite i narežite na trakice.
4. Tortilje premažite smjesom od svježeg sira, po tome raspodijelite preprženo meso, papriku i salatu, namotajte ih, razrežite i poslužite.
Nada Duhović
Just good food