Zapečene lignje s krumpirom i rajčicom - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Zapečene lignje s krumpirom i rajčicom

Foto: Shutterstock

Volite jesti lignje? Svakako isprobajte ovaj recept…

Donosimo vam jedna od najboljih recepata za lignje – priprema se brzo i jednstavno, a vrlo je ukusno.

Potrebni sastojci za 2 osobe

  • o,5 kg očišćene lignje u komadu
  • 4 krumpira
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • nekoliko kapara
  • 2 slana inćuna
  • svježi peršin
  • malo crnog vina
  • jedna rajčica ili par jušnih žlica pelata
  • maslinovo ulje, sol, papar, bosiljak, ružmarin, prstohvat crvene ljute paprike u prahu

Brzo i jednostavno – šparoge za prste polizati, gotove za samo 5 minuta!

Priprema:

  1. Crveni i bijeli luk i peršin nasjeckajte na sitno, inćune također.
  2. Krumpir ogulite i narežite na ploške.
  3. Sve stavite u posudu za pečenje, začinite po želji te rukama promiješate. Pokapate maslinovim uljem i vinom te pokrijte folijom.
  4. U prethodno zagrijanu pećnicu (oko 180 – 200 stupnjeva) stavite posudu i tako pecite 40-ak minuta. Maknite foliju i zapecite još 10 minuta na 180 stupnjeva.

Poslužite toplo. Dobar tek!

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo