PROMO

Becutan KIDS VITS Multiomega-3 – jer svako dijete zaslužuje biti pametno i zdravo

Tekući dodatak prehrani Becutan KIDS VITS Multiomega-3 izrađen je od najkvalitetnijih sastojaka te osmišljen da bude učinkovit i prilagođen djeci od navršene treće godine života.

Zbog užurbanog načina života i neadekvatne prehrane odraslih i djece, roditelji neprestano traže načine kako na najbolji način podržati rast i napredak svoje djece. Često se poseže za dodacima prehrani, no i tu treba pripaziti na njihovu kvalitetu i ono što sadrže. Dodaci prehrani Becutan KIDS VITS posebno su formulirani za djecu u razvoju, a tu treba posebno istaknuti Becutan KIDS VITS Multimomega-3, tekući dodatak s okusom ananasa koji sadrži kombinaciju ribljeg ulja bogatog omega-3 masnim kiselinama (DHA i EPA), osam esencijalnih vitamina i dva minerala.

Emulzija koju je lakše konzumirati i probaviti

Becutan KIDS VITS Multiomega-3 ne sadrži riblje ulje u tradicionalnom obliku, već se radi o emulziji. U proizvodu je i posebna zaštićena supstanca Emuloil® koja se zbog svog oblika probavlja gotovo odmah nakon konzumacije, u ustima ne ostavlja okus ribe, a izostaje i neugodno podrigivanje.

Foto: Shutterstock

Omega-3 masne kiseline bitne su komponente zdrave prehrane jer igraju ključnu ulogu u kognitivnom i tjelesnom razvoju djece. Prednosti uključivanja omega-3 kiselina u djetetovu prehranu su ogromne, a potkrijepljene su i sve većim brojem znanstvenih istraživanja koja su dokazala da je premalo DHA povezano s lošijim kognitivnim funkcijama, slabijim pamćenjem te slabijim neurološkim razvojem kod djece. Studije su također pokazale da dodaci omega-3 mogu pomoći u smanjenju simptoma povezanih s ADHD-om, uključujući hiperaktivnost i impulzivnost, a što u konačnici doprinosi boljem fokusu u školi, ali i kod kuće.

Važni nutrijenti iz ribljeg ulja sada i u proizvodu iz linije Becutan KIDS VITS

Kiseline EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina) pretežno nalazimo u ribljim uljima i nekim algama.

Omega-3 kiseline, posebice DHA, ključne su za zdravlje mozga jer doprinose strukturnom integritetu moždanih stanica i podržavaju kognitivne funkcije kao što su pamćenje, pažnja i učenje. Za djecu to znači bolji akademski uspjeh i veću sposobnost učenja i rješavanja problema.

No, iako dodaci prehrani s omega-3 masnim kiselinama nude brojne dobrobiti uvijek se preporučuje konzultirati se s liječnikom prije nego započnete s bilo kojim novim režimom dodataka prehrani za svoje dijete.

Za više informacija posjetite web stranicu Becutan Kids Vits te zapratite Becutan Kids Vits na Facebooku i Instagramu.

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo