POZITIVNO DJELOVANJE

Jeste li znali da mozak vaše djece treba posebnu hranu kako bi se razvijao punom brzinom?

Kada je riječ o zdravlju naših mališana, posebnu pažnju trebamo posvetiti razvoju njihova mozga.

U svijetu ispunjenom igrom, smijehom i istraživanjem, dječji mozgovi rade punom parom kako bi upijali sve što ih okružuje. Svaki trenutak za njih je prilika za otkrivanje novih svjetova, učenje nečeg novoga i rast. No iza tog živahnog svijeta krije se složen proces razvoja koji zahtijeva pažnju i brigu. Kako bi mališani u potpunosti iskoristili svoj potencijal, ključno je osigurati im potrebne nutrijente koji će podržati njihov kognitivni i neurološki razvoj.

Važnost uloge omega-3 masnih kiselina u razvoju djece

U tom svjetlu, omega-3 masne kiseline, poput ALA (alfa linolenska kiselina), EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina), igraju vitalnu ulogu u razvoju mozga i živčanog sustava kod djece. Ove masne kiseline ključne su za rast i razvoj neurona, poboljšavajući kognitivne funkcije, memoriju, učenje i općenito doprinoseći mentalnom zdravlju. Studije su pokazale da djeca, koja redovito konzumiraju omega-3 masne kiseline, imaju bolje rezultate u školi, veću koncentraciju i manje problema s ponašanjem. Važnost omega-3 masnih kiselina u dječjoj prehrani posebno dolazi do izražaja jer ih naše tijelo ne može dovoljno proizvesti samostalno, već se moraju unositi putem hrane ili dodataka prehrani. Riblje ulje, orašasti plodovi i sjemenke neki su od prirodnih izvora omega-3 masnih kiselina, ali ujedno i najveći alergeni.

Foto: Shutterstock

Kakvu ulogu imaju dodaci prehrani?

Međutim, zbog promjena u prehrambenim navikama i sve većeg korištenja prerađene hrane, mnoga djeca ne unose dovoljno omega-3 masnih kiselina. Zbog toga su dodaci prehrani postali popularan način za adekvatan unos ovih važnih hranjivih tvari. U tom kontekstu, Becutan Kids Vits Multiomega-3 dolazi kao idealno rješenje. Ovaj tekući dodatak prehrani s okusom tropskog voća sadrži optimalnu kombinaciju omega-3 masnih kiselina, prilagođenu potrebama djece.

Osim što pruža važne omega-3 masne kiseline, sadrži niz ključnih hranjivih tvari neophodnih za zdrav razvoj djece. Među njima su jod, koji je potreban za normalan rast i kognitivne funkcije, vitamin D, koji doprinosi normalnom razvoju imunološkog sustava i potreban je za normalan rast i razvoj kostiju, te esencijalni vitamini B kompleksa, poput niacina, tiamina, riboflavina, i vitamina B6, koji su ključni za metabolizam, funkcioniranje živčanog sustava i smanjenje umora. Osim toga, prisutni su i minerali poput cinka, važnog za imunološki sustav i zdravlje kože, te folat i biotin koji podržavaju stvaranje krvi i normalan metabolizam.

Zahvaljujući visokokvalitetnim sastojcima i posebnoj formuli prilagođenoj djeci, Becutan Kids Vits Multiomega-3 osigurava da vaše dijete dobiva sve potrebne hranjive tvari za optimalan kognitivni i neurološki razvoj.

Sadržaj nastao u suradnji s Becutanom.

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo