Ako želite pripremiti ukusno jelo za vaše ukućane, a nemate ideju što skuhati, predlažemo lagani ljetni rižoto
Osvježenje stiže u obliku rižota! Inače tradicionalno talijansko jelo spravlja se na niz načina, a jedina stalna namirnica je, naravno, riža.
Ako želite pripremiti brzo i ukusno jelo za vaše ukućane, a nemate ideju što biste skuhali, predlažemo lagani ljetni rižoto.
Potrebno vam je:
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
200 grama gljiva (po izboru)
4 rajčice
150 g šunke
3 žlice maslinovog ulja
300 grama riže
1 litra vruće juhe od mesa
2 šalice duboko zamrznutog graška
1 šalica naribanog sira Pecorina
1 žlica nasjeckanog peršinovog lista
Priprema jela:
1. Luk i češnjak sitno ogulite i sitno nasjeckajte. Gljive očistite, operite i narežite na manje komade. Rajčice i šunku narežite na kocke.
2. U velikom loncu ugrijte ulje i na njemu staklasto popržite komadiće luka i češnjaka. Dodajte rižu i uz miješanje popržite. Kocke šunke malo pržite s rižom. Dodajte gljive i komade rajčice.
3. Sve polijte juhom od mesa i pokriveno pirjajte na blagoj vatri 20-25 minuta. Šest minuta prije kraja umiješajte grašak.
4. Gotov rižoto prebacite u zdjelu. Pospite Pecorino sirom i peršinom.
Dobar tek!