Ovo su "najčudnija" pitanja postavljena u rubrici Halo, doktore! - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Ovo su “najčudnija” pitanja postavljena u rubrici Halo, doktore!

Donosimo pet “čudnih” pitanja koja ste postavili našim liječnicima u rubrici Halo, doktore! o problemima koji vas muče u vezi fizičkog ili psihičkog zdravlja.

Ako imate neki sličan problem, a niste pronašli odgovor među već objavljenim pitanjima, svoje pitanje možete postaviti u rubrici Halo, doktore!

1. Imam strah od ludila: Što ako budem halucinirala?!

Vaše pitanje: Imam strah od ludila. Inače idem kod psihijatra i pijem Cipralex od 15 mg i idem na KBT. U većini slučajeva sam dobro, anksioznost je stavljena pod kontrolu, ali me znaju uhvatiti nametnute misli. Onda kreće scenarij što ako poludim, pa stalno osluškujem da ne čujem glasove, pa što ako budem halucinirala i slično. Onda sebe uvjerim da su to samo opsesije. Kolika je vjerojatnost da će anksioznost prijeći u shizofreniju i kako si olakšati kad dođe taj strah? Glupo je stalno osluškivati i od stručnjaka tražiti razuvjeravanje.

Odgovor na pitanje potražite ovdje

Bolovi u prsima i preskakanje srca – najčešća pitanja i odgovori liječnika

2. Agresivno ponašanje u PMS-u

Vaše pitanje: Poštovani, imam 21 godinu i problem s ponašanjem u PMS-u. Uglavnom pojavi se napad bijesa i agresivnosti. Iskaljujem se samo na onima s kojima sam najviše povezana, najviše na sestri. Zna se dogoditi da razbacujem i razbijam stvari po kući. Takvo ponašanje me drži nekih 15 minuta, a onda ostatak dana preplačem jer mi bude žao zbog svega. Razumijem da je PMS osjetljivo razdoblje, ali ne mislim bas da je normalno lupati stvari oko sebe. Pokušam se kontrolirati, ali bezuspješno. Molim vas za savjet kako se riješiti toga?

Odgovor na vaše pitanje potražite ovdje

3. Gubitak emocionalne povezanosti sa voljenim osobama

Vaše pitanje: Već duže vrijeme osjećam bezrazložnu tjeskobu, depresiju i uznemirenost sa simptomima depersonalizacije i derealizacije, sve mi se čini strano i čudno. Nemam više onu pozitivnu energiju i izgubio sam emocionalnu povezanost sa voljenim osobama iako u dubini duše znam da ih volim, to jest povukao sam se u sebe i to me strašno iritira. Imam ogroman strah od teških duševnih oboljenja kao što je šizofrenija iako nemam nikakve sumanute misli i halucinacije. Posjetio sam psihijatra i dijagnosticirao mi je umjerenu depresiju iako sam ja uvjeren da je neka psihoza. Komunikacija mi je slaba ponajviše zbog toga što nemam motivacije za komunikacijom. Zanima me vaše mišljenje

Odgovor na pitanje potražite ovdje

4. Preferencija u seksualnosti

Vaše pitanje: Nisam našao sličnu temu pa sam odlučio postaviti pitanje. Imam 40g. i problem je vjerojatno psihološke prirode i zakida me u normalnom funkcioniranju u životu. Naime ne mogu imati seksualni odnos sa ženom/curom ako ona nije izrazito dominantna osoba u svakom pogledu, znaci od ponašanja do oblačenja. Prosječne cure s kojima ostvarujem kontakt nemaju takav stav prema seksualnosti pa svoju potrebu mogu zadovoljiti jedino plaćanjem usluga gdje žena glumi domimantnu osobu. Dakle problem je da u vezama odustajem jer mi partnerice odlaze smatrajući me aseksualnim.

Odgovor na pitanje potražite ovdje

Kontracepcijske pilule: Najčešća pitanja o ovoj terapiji

5. Spolni organ odjednom se smanjio

Vaše pitanje: Pozdrav, imam problem sa spolnim organom. Prije tri tjedna primjetio sam kako mi se spolni organ odjednom smanjio i ne mogu imati potpunu erekciju od tad. Imam 25 god, pušač sam, alkohol pijem 1-2 put tjedno. Živim poprilično normalnim životom, radim, izlazim vani i treniram 3-4 puta tjedno. U dugoj sam vezi, odnos sam je super, ali ne mogu više imati intimni odnos s djevojkom. Pokušam sam i sam doma, ali jednostavno ne mogu imati potpunu erekciju. Psihički sam više manje dobar, a fizički zdrav. Nemam problema s mokrenjem, ne uzimam nikakve lijekove. Ovo mi se nikad nije desilo, što da radim?!

Odgovor na pitanje potražite ovdje

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo