Muči vas erektilna disfunkcija? Maslinovo ulje bi moglo pomoći, tvrde znanstvenici

par, svadja, Shutterstock 701725330

Erektilna disfunkcija je česta pojava kod muškaraca starijih od 40 godina

Liječenje ove neugodne pojave obično uključuje Viagru, hormone ili druge medikamente, ali ako dodate malo maslinova ulja u obrok, vaš bi problem mogao biti rješen – tvrde znanstvenici. 

Korištenjem maslinova ulja možete uvelike smanjiti šansu za nastanak erektilne disfunkcije i to za 40 posto. Ova je informacija otkrivena na konferenciji European Society of Cardiology

5 situacija kada ne smijete koristiti maslinovo ulje

Maslinovo ulje je glavna namirnica Mediteranskog načina prehrane, a oni će poboljšati protok krvi u penis kako bi se smanjila mogućnost za erektilnu disfunkciju, smatra dr. Christina Chrysohoou, voditelj studije. 

Mediteranska prehrana će dugoročno pozitivno utjecati na vaše zdravlje, a potrebno je unijeti samo male preinake, kao naprimjer uvrstiti u meni maslinovo ulje umjesto maslaca. Orasi, povrće i grašak također mogu pomoći. 

Iz Britanske zaklade za srce smatraju da ova novost nije iznenađujuća s obzirom na to da maslinovo ulje štiti zdravlje srca i potiče cirkulaciju, a kako su žile u penisu uske, erektilna disfunkcija može biti i prvi simptom ateroskleroze – sužavanja arterija što može dovesti do srčanog udara. 

"Važno je da se svako zdravstveno stanje, poput arterioskleroze i dijabetesa otkrije na vrijeme kako bi se očuvalo zdravlje srca, a to uključuje i seksualno zdravlje", zaključuje  dr. Christina Chrysohoou.

Masline i maslinovo ulje - 9 činjenica koje bi trebali znati

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!