Zdravlje

Zdravlje

5 znakova da niste zdravi iako se osjećate odlično

Foto: Shutterstock

Jedete zdravo, vježbate svakog dana. Osjećate se odlično i vjerujete da ste potpuno zdravi…

Zdravstvene probleme poput umora ili nesanice žene obično ignoriraju jer pretpostavljaju da se radi o posljedicama zahtjevne svakodnevnice te je normalna stvar. Ali nije. Pogledajte na koje biste simptome trebali obratiti malo više pažnje.

1. Nagli gubitak kose

Sve više žena čuva ljepotu kose prirodnim šamponima i maskama. No gubitak kose može biti indikator problema. Može se raditi o posljedica stresa ili lošoj prehani, problem biste trebali prijaviti liječniku.

2. Kronični umor

Broj žena koje dožive fazu kroničnog umora bez da potraži pomoć je zastrašujući. Danas je većina ljudi prezaposlena, ali ako imate problema sa ovim stanjem iako se niste umorili, možda se radi o kroničnom umoru koji je obično posljedica manjka sna, problema u odnosu ili na poslu.

Doris Pinčić otkriva 5 zdravih navika

3. Problemi sa probavom

Zatvor nije mala stvar i ako se ne riješi može uzrokovati razvoj drugih bolesti. Uz sve obaveze sigurno nemate vremena pratiti probavu ali ako je zatvor nešto što vam se često događa, razmislite o promjeni prehrane i životnih navika. Unosite u organizam više vlakana kako biste potaknuli crijeva na rad.

5 prehrambenih mitova koji zapravo štete zdravlju

4. Glavobolja

Žene koje žive u velikim gradovima često percipiraju glavobolju kao rezultat gužve i buke. Iako je to dio problema, česta, jaka i kronična bol uvijek zahtjeva posjet liječniku.

5. Nadutost

Može se raditi o lošoj prehrani ili duploj porciju graha, ali ako vas nadutost mući prečesto posjetite liječnika jer se iza tog problem a mogu kriti drugi, puno veći.

Hrana koju trebate jesti ili izbjegavati ako imate kronični gastritis

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo