Zdravlje

Zdravlje

7 najčešćih pogrešaka kod odabira donjeg rublja

Preusko donje rublje i donje rublje krivih materijala mogu imati veliki utjecaj na naše zdravlje, pogotovo na zdravlje naših najintimnijih područja.

Vjerojatno niste nikad pomislili da odabir donjeg rublja, kao i naše navike mogu utjecati na zdravlje ne samo naših intimnih područja, već i na cjelokupno. Kako biste se prema tim područjima ponašali s poštovanjem, izbjegnite ovih 7 najčešćih grešaka.

1. Nosite preusko donje rublje

Preusko donje rublje, odnosno preuske gaćice, osim što su trn u oku (jer se rezovi vide i preko hlača), uz to može prouzrokovati svrbež i vaginalnu iritaciju, posebice kod žena koje su u periodu postmenopauze.

2. Nosite donje rublje koje oblikuje tijelo

Donje rublje koje steže i oblikuje vaš struk, poput steznika, ali i preuske najlonke, mogu stvoriti zdravstvene komplikacije.

Često nošenje ovakvog donjeg rublja može prouzročiti oštećenje živaca i smanjiti cirkulaciju. Odmah odustanite od donjeg rublja zbog kojeg vam se pojavljuje utrnulost određenih dijelova tijela.

Koje su vježbe najbolje za seksi pozadinu?

3. Donje rublje je od sintetike i svile

Sintetika i svila ne dišu, i zbog toga se za njih trebate odlučiti samo za posebne prilike. Svakodnevno, nosite pamučno donje rublje, ili barem osigurajte da je dio kod najintimnijeg dijela od pamuka.

4. Nosite tange

Tange ne trebate ni imati u ormaru ako ste podložni razvoju bakterijskih i gljivičnih infekcija, no i ako niste podložni, trebate znati da su tange odlično prijenosno sredstvo za prijenos infekcija s vaginalnog dijela, na dio anusa.

Uz to, postoje različiti modeli tangi i prije nego se naviknete na one koje žuljaju i vas i vaše intimne dijelove, pronađite model koji će u potpunosti vam odgovarati.

5. Donje rublje nosite tijekom noći

Mnogi stručnjaci savjetuju da spavate bez donjeg rublja, ako se tako udobno osjećate. No, posebice se to savjetuje onim osobama koje se često tijekom noći znoje.

6. Ne nosite donje rublja tijekom dana

Ako volite hodati bez donjeg rublja tijekom dana, pod veliki rizik stavljate svoje intimne dijelove. Iako tada imaju najviše zraka, šavovi hlača mogu iziritirati vaše intimne dijelove. Posebno se savjetuje izbjegavati ako hodate u kratkim hlačama, suknjama ili haljinama jer nema što upiti vaginalni iscjedak te zbog toga ponovno može doći do iritacije ili infekcije.

7. Pojačano se znojite na intimnim područjima

Ako se dolje znojite više nego drugi, mijenjajte donje rublje dva do tri puta dnevno. Iako to zvuči kao gnjavaža, taj će korak prevenirati razvoj gljivica koje se jače razvijaju u toplim i mokrim okruženjima.

Želite biti izdržljiviji u seksu? Imamo vježbe koje će vam dobro doći…

Foto: Shutterstock

G.H. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo