Zdravlje

Zdravlje

Baby Watcher – Potpuno novi doživljaj trudnoće!

Baby Watcher predstavlja jedno nevjerojatno iskustvo, ne samo za buduću majku, već i za čitavu obitelj. Budući otac također može slušati svoje nerođeno dijete, a braća i sestre se tako na najbolji mogući način mogu pripremiti za prinovu u obitelji.

Veza između majke i djeteta započinje i prije njegova rođenja, samim trenutkom začeća. Kako beba raste, tako i osjećaj povezanosti jača. Produbljivanju tog odnosa uvelike je pomogao Baby Watcher – uređaj za osluškivanje rada srca djeteta u bilo kojoj prilici, tijekom cijele trudnoće.

Upoznajte svoju bebu i prije rođenja

Baby Watcher je jedan od najsuvremenijih ultrazvučnih uređaja (“Fetal Doppler”) pomoću kojeg možete čuti otkucaje srca vašeg nerođenog djeteta – bez ikakvog štetnog utjecaja na majku ili dijete.

Slični se uređaji odavno koriste u ambulantama za trudnice – riječ je o klasičnom ultrazvuku, kako ga često nazivamo. No zbog svoje složenosti i skupoće oni do sada nisu bili u široj uporabi. To se sada, srećom, promijenilo.

Autor ideje je prim.dr. Stefan Engelbrecht, ginekolog, koji je poslije trinaestogodišnjeg rada u Austriji i nakon brojnih razgovora s trudnicama, liječnicima i ginekolozima, došao na ideju da nešto što je do sada bilo moguće samo u liječničkoj ordinaciji, omogući budućim majkama svakodnevno, gdje god one to žele. Tako je nastao mali praktični uređaj kojim svaka trudnica može sama, ali i zajedno s obitelji, komunicirati sa svojom bebom već tijekom trudnoće.

Glavni cilj Baby Watchera je unapređivanje kvalitete odnosa majke i djeteta već od najranije trudnoće, čime već i mjeseci prije poroda postaju jedinstveno iskustvo. Baby Watcher trudnicama nudi mogućnost kontakta s bebom već od 14. tjedna trudnoće.

Bliskost s čitavom obitelji

Baby Watcher predstavlja jedno nevjerojatno iskustvo, ne samo za buduću majku, već i za čitavu obitelj.

Budući otac također može slušati svoje nerođeno dijete, a braća i sestre se tako na najbolji mogući način mogu pripremiti za prinovu u obitelji. Redovitim osluškivanjem otkucaja srca stvara se čvrsta veza s bebom, a to je dobra prevencija razdoblja ljubomore nakon njezina rođenja. Poseban je to doživljaj i za bake i djedove, kao i druge članove obitelji i prijatelje.

Sigurno kroz trudnoću

Baby Watcher nije samo sredstvo pomoću kojeg buduća majka može uživati u trudnoći na posve novi način. Budući da se otkucaji bebinog srca slušaju redovito, moguće je ranije otkriti moguće komplikacije i tako pravovremeno kontaktirati liječnika. Stres, strah, pušenje i konzumiranje alkohola opterećuju vašu bebu i ubrzavaju rad njezinog srca.

S druge strane mir, zdravlje i uravnotežene emocije na bebu djeluju pozitivno i ona na njih “odgovara” mirnim otkucajima srca, frekvencijom od 120 do 160 u minuti. Srce je najvažniji parametar zdravlja kako kod odraslih tako i kod bebe u razvoju. Mogućnost da čujete i vidite otkucaje srca vaše bebe tijekom trudnoće u svakom trenutku daje tako potreban umirujući osjećaj sigurnosti. Osjećaj da je sa bebom sve u redu.

Asistencija ginekolozima

Vrijedi spomenuti da se Baby Watcher i kod nas (npr. Petrova bolnica) i u svijetu sve češće koristi i na odjelima za održavanje trudnoće kao asistencija liječnicima. Mirna majka je sretna majka, pa je time i trudnoća lakša i, pokazalo se, sretnija.

Ovaj koristan uređaj možete naručiti pouzećem putem našeg Webshopa (Baby Watcher).

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo