Zdravlje

Zdravlje

Činjenice o ženskim bradavicama koje morate imati na umu

Shutterstock

Jeste li ikad pogledale svoje bradavice i pitale se izgledaju li normalno?

Osim što služe kada je u pitanju hranjenje bebe, one mogu ženi pružiti nevjerojatno zadovoljstvo ili pak otkriti da​ ​imate zdravstvene probleme. Evo što niste znali o bradavicama:

Mogu se širiti

Veličina ženske bradavice može biti veličine novčanice od 5 kuna ili one od 1 lipe i to se smatra normalnom pojavom, kaže dr. Alyssa Dweck iz New Yorka. Ako dobijete koji kilogram viška ili ostanete u drugom stanju one s mogu još povećati, što je sasvim normalno.

Dolaze u raznim bojama

Svjetlo roze, tamnocrvene ili smeđe – pigment bradavica se razlikuje na osnovi ženinog porijekla i boje ostatka kože. Baš kao što se veličina bradavica mijenja u trudnoći isto se može dogoditi i sa bojom. Sve je to posljedica hormonalnih promjena.

Znate li koji su rizici implantata u grudima?

Mogu vam priuštiti veliko zadovoljstvo

Bradavice su za mnoge žene jaka erogena zona. Prilikom jednog istraživanja je putem MR pregleda ​​prim​i​je​ćeno da bradavice, ako se stimuliraju, bude centar za užitak u mozgu, a isto se događa prilikom stimulacije klitorisa i vagine.

Dokazano je također kako samom stimulavijom bradavica žena može doživjeti orgazam. Znanstveno dokazano!

Iscjedak može biti normalna pojava

Slabi iscjedak iz bradavica koji se pojavljuje nakon što ste il lagano stisnuli vjerojatno nije velika stvar. No liječnici napominju da on, ako se radi o kremastom, bijelom iscjetku koji se pojavljuje sam od sebe, može biti simptom ne-kancerogenog tumora u mozgu.

Vjerojatno nosite krivi broj grudnjaka: Evo kako se pravilno izmjeriti

Ne vole teretanu

Vježbanje je super zdrava odluka i vaše će vam tijelo biti zahvalno, ali ono može biti nezgodno za bradavice koje nakon vježbanja mogu biti tvrde, suhe, osjetljive… a sve je to p​osljedicaa njihovog trljanja o grudnjak. Namažite ih vaz​elinom prije ili nakon treninga.

A. A.

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo